Centru informare Petplaza

 1. Top 10 Intrebari Frecvente Despre Pisici

  Zilnic primim o multitudine de intrebari legate de pisici. Tematica lor este foarte diversa: de la nutritie la probleme de comportament, de la intretinerea lor pana la recomandari de produse, diferite afectiuni si simptomele acestora, etc

  In aceasta postare vom trece in revista 10 dintre cele mai frecvente intrebari despre pisici, care le-am primit in ultima perioada de la prietenii nostrii.

  Intr-o ordine aleatoare, aceste intrebari sunt: :
  • De ce miauna (uneori excesiv) pisicile ?
  • Pisica mea vomeaza. De ce ?
  • Care sunt motivele pentru care pisica nu mai vrea sa foloseasca litiera ?
  • Pisica mea lacrimeaza abundent si are ochii aposi. Care este cauza?
  • Am gasit pe corpul pisicii o umflatura evidenta. Ce
  Citeste mai mult »
 2. Genti Transport Avion - Cum Alegi Una Potrivita Cainelui sau Pisicii Tale ?

  Cand zbori cu avionul insotit de cainele / pisica ta, este important sa le asiguri acestora o calatorie confortabila si lipsita de stres.

  Dar cel mai important, trebuie sa te asiguri ca aceasta deplasare se va realiza in conditii de siguranta deplina, atat pentru tine si ceilalti participanti la zbor, cat si pentru insotitorul tau patruped.

  Pentru a calatori in cabina pasagerilor, greutatea animalului nu trebuie sa depaseasca 6 kg (cu tot cu greutatea transportorului in care este gazduit temporar). Greutatea maxima admisa (animal de companie + transportor) poate prezenta variatii de la un operator aerian la altul.

  Prin urmare, pot fi transportati in cabina avionului pisicile sau cainii din rasele toy si de talie mica.

  Daca cainele sau pisica ta poate calatori in cabina, vei avea

  Citeste mai mult »
 3. Reguli IATA Pentru Alegerea Custii Adecvate Taliei Cainelui

  Alegerea unei custi de transport aerian, corelata taliei si dimensiunilor corporale ale cainelui, reprezinta un pas esential in asigurarea confortului si a unui zbor in conditii de siguranta maxima.

  Totodata este factorul, care poate face diferenta intre a fi acceptat sau nu la bordul avionului, insotit de animalul de companie.

  Dupa cum am precizat in articolul precedent "Cum Aleg Cusca IATA Pentru Transportul Cainelui in Cala Avionului?", spatiul interior al transportorului trebuie sa permita animalului:

  • Sa stea in picioare fara sa atinga, cu capul, tavanul custii.
  • Sa se poata roti nestingherit
  • Sa se aseze confortabil,
  Citeste mai mult »
 4. Cum Aleg Cusca IATA Pentru Transportul Cainelui in Cala Avionului

  Daca cainele tau urmeaza sa calatoreasca cu avionul, cusca sau geanta in care va fi gazduit temporar trebuie sa fie conforma cu reglementarile Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

  Scopul acestor reguli este sa asigure o calatorie confortabila si in conditii de maxima siguranta, pentru toti pasageriii inclusiv pentru insotitorul tau patruped.

  Inainte de toate este nevoie de lamurirea unui aspect important:  

  IATA sau companiile aeriene NU omologheaza custi pentru transportul animalelor in cala.

  Orice cusca care indeplineste simultan atat cerintele IATA  cat si cele specifice companiei aeriene, care efectuaza zborul, este acceptata pentru transportul cainelui in cala avionului.

  Citeste mai mult »
 5. Cum Previi Cariile Dentare sau Paradontoza la Caine

  Cum Previi Cariile Dentare sau Paradontoza la Caine - Dieta

  75% din cainii adulti, cu varsta mai mare de 3 ani, sufera de afectiuni ale cavitatii bucale.

  Fie ca vorbim de tartru, gingivite, paradontoza, granuloame radiculare sau carii dentare, aceste suferinte au un ecou in  intreg organismul animal.

  Dar nu numai atat. Bolile orale au efect negativ si asupra relatiei om - animal de companie. Durerea, care insoteste majoritatea acestor afectiuni, face ca animalul sa fie irascibil, adesea agresiv si astfel sa constituie o reala amenintare pentru tine sau membrii familiei.

  Citeste mai mult »
 6. 8 Rase de Caini cu Risc Crescut la Afectiuni Bucale

  3 din 4 caini, cu varsta mai mare de 3 ani, sufera de de afectiuni ale cavitatii orale (gingivite, tartru dentar, paradontoza, etc)

  Cauzele care conduc la aparitia problemelor dentare sunt multiple. Cele mai multe sunt legate de:

  • Predispozitii de rasa - efect negativ al incrucisarilor si selectiei  controlate a puilor pentru anumite caracteristici , de multe ori in detrimentul starii generale de sanatate.
  • Alimentatie - exista o multitudine de controverse legate de rolul alimentelor preparate industrial (in special a hranei uscate) in aparitia bolilor cavitatii orale
  • O igiena orala precara - multi detinatori nu reusesc sa ofere o ingrijire regulata si corecta a cavitatii bucale a cainelui sau a pisicii.

  In acest articol vom discuta mai in detaliu despre cum apar

  Citeste mai mult »
 7. Top 5 Varietati Populare de Hamsteri

  Pufos, simpatic si prietenos. Usor de intretinut. Acestea sunt motivele principale ce fac ca hamsterul sa fie un animal de companie foarte popular si frecvent intalnit in familiile cu copii.

  De asemenea este companionul ideal  al persoanelor cu program incarcat, care nu pot sa-si aloce mult timp indeplinirii responsabilitatilor legate de un animal de companie (hranire, curatenie, plimbare, etc)

  In prezent, sunt cunoscute in jur de 20 de varietati distincte de hamsteri (raspandite pe tot globul). Dintre acestea doar 5 sunt crescute, in mod curent, ca animale de companie.

  • Hamsterul sirian
  • Hamsterul Pitic Rusesc Campbell
  • Hamsterul Pitic Siberian
  • Hamsterul Pitic Roborosvski
  • Hamsterul Chinezesc

  Chiar daca apartin aceleiasi specii, iar ca aspect

  Citeste mai mult »
 8. Lansarea Campaniei "Cumperi un Sac de Mancare / Donezi o Portie de Hrana"

  Incepand cu 3 ianuarie 2018 Petplaza.ro, impreuna cu partenerii ei, lanseaza campania

  Cumperi un sac de mancare / Donezi o portie de hrana

  Statisticile ne arata ca in Romania, zilnic sunt abandonate in medie 200 de animale de companie (caini, pisici, rozatoare, reptile, etc).

  Majoritatea acestora nu supravietuiesc mult timp dupa ce sunt parasite, dar unele din ele ajung in grija organizatiilor de protectie a animalelor.

  Campania pe care o lansam la inceput de an, are drept obiectiv principal, sprijinirea activitatii acestor organizatii in demersul lor de a ingriji animalele de companie abandonate, pana in momentul in care acestea isi vor gasi intr-o noua familie adoptiva.

  Citeste mai mult »
 9. Etapa de Crestere, O Perioada Decisiva Pentru Dezvoltarea Pisoiului Tau

  Tocmai ai adoptat un pisoi ce va fi noul membru din cadrul familiei tale. Creşterea reprezintă o etapă crucială pentru sănătatea sa viitoare, iar aceasta este influenţată de numeroşi factori:

  Etapa de Crestere, O Perioada Decisiva Pentru Dezvoltarea Pisoiului Tau

  Caracteristicile proprii pisoiului

  RASA: pisoii ce aparţin raselor de talie mai mare, au o etapă de creștere mai îndelungată.

  SEXUL: masculul prezintă un potenţial de creştere superior femelei, iar de aceea etapa de dezvoltare sa este mai lungă cu câteva săptămâni. Între 6 şi 12 săptămâni

  Citeste mai mult »
 10. 6 Intrebari Frecvente Despre Hranirea Pisicilor Senioare

  1 din 5 intrebari pe care le primim zilnic, este legata de hranirea pisicilor. O mare parte dintre acestea se refera la alimentatia felinelor varstnice, care se confrunta cu problemele batranetii.

  In acest articol voi incerca sa raspund la 6 dintre cele mai frecvente intrebari legate de dieta pisicilor senioare.

  Intrebarea 1. La ce varsta ar trebui sa schimb alimentatia pisicii mele la una adaptata exemplarelor varstnice si daca chiar este necesara o astfel de schimbare ?

  Intrebarea 2. Ce fel de hrana sa ofer pisicii senioare ?

  Intrebarea 3. Care sunt elementele unei alimentatii sanatoase a pisicilor varstnice ?

  Intrebarea 4. Care sunt cerintele nutritionale ale unei pisici

  Citeste mai mult »
Pagina