SEACHEM Matrix, Mediu Filtrant Biologic Pentru Acvarii, 500ml

SKU
PLAZA111254
59,99 RON
In stoc
Biomediu filtrant de mare porozitate, care ofera o filtrare biologica extrem de eficienta pentru eliminarea din apa acvariilor a deseurilor de azot. Este format din fragmente solide, anorganice, poroase, cu un diametru de aproximativ 10 mm.

Seachem Matrix ™ este un biomediu filtrant de mare porozitate, care ofera o filtrare biologica extrem de eficienta pentru eliminarea din apa acvariilor a deseurilor de azot.

Mediul filtrant Seachem Matrix ™ este format din fragmente solide, anorganice, poroase, cu un diametru de aproximativ 10 mm.

Fiecare litru de Matrix ™ ofera bacteriilor nitrificatoare si denitrificatoare o suprafata de populare de 700 m2, echivalenta cu cea oferita de 170 de litri de bile de plastic!

Bio-materiale plastice ofera doar suprafata exterioara, în timp ce Matrix ™ ofera suprafata macroporoasa, atât interna cat si externa.

Acesti macropori sunt ideal dimensionati pentru sustinerea bateriilor nitrificatoare si denitrificatoare.

Acest aspect ii permite mediului filtrant Seachem Matrix ™ (spre deosebire de alte forme de medii filtrante), sa îndepartaze odata cu nitratii, atat amoniul cat si nitritii, utilizand acelasi filtru.

Matrix ™ este complet inert si nu isi pierde proprietatile prin utilizare. Prin urmare, NU este nevoie sa fie înlocuit.

Deoarece majoritatea bacteriilor sunt plasate in interiorul macroporilor, Matrix ™ poate fi clatit atunci când este nevoie, fara a le indeparta.

Matrix ™ este compatibil cu toate tipurile de filtre umede sau ude-uscate.

Cantitate: 1l vrac

Mod de folosire:
  • Folositi cate 250 ml de mediu filtrant Seachem Matrix ™ pentru fiecare 200 L de apa acvariu.
Matrix ™ poate fi plasat în orice fel de filtru, si este deosebit de eficient în filtrele externe, tip canistra.

Fragmentele  biofiltrante sunt suficient de mari incat nu fie necesar un sac de filtru pentru a putea fi utilizate.

Seachem Matrix comparativ cu alte medii filtrante similare

Pentru mediul filtrelor biologice, suprafata specifica (masurata ca suprafata pe gram de material, sau suprafata pe un anumit volum de material) este foarte importanta.

Aceste produse ofera suprafata de care bacteriile (nitrificatoare si denitrificatoare) se pot atasa pentru a functiona.

Cu cat este mai mare suprafata pe gram de mediu filtrant, cu atat este mai mare numarul de bacterii care se pot atasa.

Prin urmare,este de dorit ca mediul filtrant sa ofere o suprafata specifica cat mai mare pe gram.

Exista un al doilea aspect, anume dimensiunea porilor în mediu. În general, porii cu diametre foarte mari genereaza o zona cu suprafata specifica mai mica.

Acest lucru, în general, exclude porii mai mari de 10 microni in diametru.

Dar putem merge prea departe în cealalta directie. Daca avem un numar foarte mare de pori mici, suprafata ariei specifice va fi fenomenal de mare, dar pe termen mediu nu va functiona foarte bine ca mediu biologic.

Acest aspect se datoreaza limitarilor fizice, în special un volum prea mic pentru a sprijini dezvoltarea bacteriilor si scaderea eficientei de transport a fluidului (necesar pentru a asigura transportul nutrientilor catre bacterii si a deseurile departe de bacterii), in cazul unor pori foarte mici.

Porii mici joaca un rol important în procesele fizice si chimice, cum ar fi absorbtia.

Masuratorile BET de suprafata indica faptul ca Matrix ™ contine aproape de 10 ori mai multa suprafata specifica decât Substrat Pro, si mai mult de 20 de ori suprafata specifica decat MicroMec.

Practic toata suprafata specifica la Substrat Pro si MicroMec se afla în gama de diametre a porilor ce pot fi utili biologic, în timp ce Matrix contine importante suprafete rezervate pentru procesele fizice si chimice.

Compania Seachem
  • De peste 40 de ani, Seachem este o companie cu rădăcini în știința sunetului.
  • Experiența noastră în acvaristica și un personal educat, de chimiști și biologi fac parte din pachet atunci când achiziționați produsele Seachem.
  • Seachem rămâne una dintre puținele companii private independente de îngrijire a animalelor de companie.
  • Seachem este deținut și operat de pasionați. Toți angajații sunt acvaristi pasionați care întrețin acvariile acasă și la birou.
  • Seachem în sine a fost început pentru că un astfel de pasionat, Dr. Leo G. Morin (Fondator) - a recunoscut că soluțiile disponibile la problemele acvaristilor lipseau.
  • Acest lucru a dus la primul produs Seachem: Cupraplex™ (cunoscut astăzi ca Cupramine™).
  • Peste treizeci de ani mai târziu, Seachem încă abordează vechile probleme într-un mod nou, inovativ
Brand Seachem
Ratingul dumneavoastra
WhatsApp Chat WhatsApp Chat