SEACHEM De❊Nitrate™ Mediu Filtrant Biologic Pentru Acvarii de Apa Dulce sau Marina, 250ml

SKU
PLAZA111244
39,99 RON
In stoc
Material anorganic, natural, poros, cu o distribuție și o geometrie a porilor care promovează atât nitrificarea aerobă în primii milimetri de adâncime, cât și denitrificarea anaerobă in interior. Materialul ofera o suprafață mare de fixare și susține o densitate crescuta de bacterii.

Seachem De❊nitrate™ este un material anorganic, natural, poros, cu o distribuție și o geometrie a porilor care promovează atât nitrificarea aerobă în primii milimetri de adâncime, cât și denitrificarea anaerobă in interior.

Materialul ofera o suprafață mare de fixare și susține o densitate crescuta de bacterii.

Desi De❊nitrate™ are capacitatea de a capta nitrații, similar ca și în cazul altor materiale cu aceleasi proprietati (zeoliți și rășini sintetice), aceasta reactie este destul de limitata, iar mecanismul principal de îndepărtare a nitraților din apa acvariului este procesul anaerob din centrul mediului filtrant.

De❊nitrate™ elimina nitratii din apa acvariului prin denitrificare anaeroba, proces similar cu cel petrecut in rocile vii sau in cele de recif

Eficiența procesului este mărită de mai multe ori prin forțarea apei să treaca prin materialul filtrant Seachem De❊Nitrate™ poros.

Ca și în cazul rocii de recif, condițiile anaerobe sunt realizate prin porozitate și epuizarea oxigenului prin procesul aerob de la suprafață.

Prin urmare, debitele excesive de apa ar trebui evitate, deoarece pot împiedica dezvoltarea in interior a unui mediu anaerob adecvat pentru a susține bacteriile denitrificatoare.

De❊nitrate™ este, de asemenea, un mediu filtrant biologic excelent pentru nitrificarea aerobă și reprezintă un filtru biologic ideal în tăvile de scurgere, filtre externe cu canistra sau filtre interne

La debite mai mari de 200 l / h, materialul va funcționa exclusiv ca un filtru aerob.

La debite mai mici de 200 l / h, De❊nitrate™ va funcționa atât ca filtru aerob, cât și ca filtru denitrificator anaerob.

Mod de utilizare
  • Pentru cele mai bune rezultate, Seachem De❊Nitrate™ trebuie plasat pentru a asigura curgerea apei prin el (filtre externe, interne, etc).
  • Debitul apei nu trebuie să depășească 200 l / pe oră.
  • Dacă debitele mai mari sunt inevitabile, utilizați Seachem Matrix™ sau Pond Matrix™.
  • Cel mai bine este să clătiți mediul înainte de utilizare.
  • Odată ce De❊Nitrate™ a fost folosit timp de câteva zile, concentrațiile de nitrați ar trebui să înceapă să scadă și să se stabilizeze treptat la o concentrație de aproximativ 4-5 mg/L sub formă de nitrat.
  • Atâta timp cât concentrațiile de nitrați rămân sub control, materialul nu este epuizat.
  • Fiecare 500 ml de Seachem De❊Nitrate™ tratează aproximativ 100–200 L, în funcție de concentrația inițială de nitrați și de încărcătura biologică curentă.
  • Ar trebui folosit suficient mediu biologic filtrant pentru a elimina nitrații la o viteză cel puțin egala cu rata de formare.
  • Dacă inițial sunt prezenți nitrați foarte mari, aceștia ar trebui redusi la mai puțin de 20 mg/L prin schimburi de apă.
Brand Seachem
Ratingul dumneavoastra
WhatsApp Chat WhatsApp Chat