SERA Koi Professional 1200 Pond Filter, Filtru de Presiune Profesional, cu Filtru UV-C Inclus, Pentru Iazuri (volum maxim 20000 L)

SKU
530004
5.399,99 RON
In stoc
Sistem integrat de purificare în 4 etape a apei din iazuri, recomandat intinderilor de apă cu un volum de până la 20000 l (12000 l în cazul bazinelor populate cu crapi Koi). Un luciu de apă limpede şi clar, care permite observarea peştilor şi a celorlalte vietuitoare acvatice este rezultatul vizibil al procesului complex de filtrare la care a fost supusă apa din iaz cu ajutorul acestui echipament profesional.

Sera Koi Professional 12000 Pond Filter reprezintă un sistem integrat de purificare în 4 etape, a apei din iazurile populate cu un număr mare peşti ornamentali (cum sunt, de obicei, cele cu crapi Koi).
Echipamentul este destinat menţinerii constante a clarităţii şi constantelor fizico – chimice ale apei din iazuri de grădină cu un volum de până la 20000 l (12000 l în cazul bazinelor populate cu crapi Koi).
Kitul include cele noi noi tehnologii de filtrare a apei.
Cu un design compact are nevoie de un spaţiu redus pentru amplasare, fiind o prezenţă discretă şi estetică pe malul iazurilor .
Filtrul de iaz este un echipament tehnic esenţial pentru îndepărtarea mecanică şi biologică a poluanţilor din mediul acvatic (suspensii solide, compuşi chimici rezultaţi din descompunerea dejecţiilor eliminate de peşti, a plantelor moarte sau a fragmentelor alimentare neconsumate).
Cu ajutorul sistemului integrat de filtrare Sera Koi Professional 12000 Pond Filter, apa este purificată în 4 etape succesive:
Etapa 1 – Purificarea apei cu ajutorul unui filtru UV-C (Sera UVC Pond Clarifier 55 W)
Îndepărtează toate tipurile de alge plutitoare, care tulbură şi opaciază luciul de apă.
Reduce multiplicarea excesivă a tuturor tipurilor de alge, care populează iazurile
Nu în ultimul rănd, filtrul UV-C distruge bacteriile potenţial patogene, care pot pune în pericol starea de sănătate a vietuitoarelor acvatice (peşti, plante, nevertebrate, etc).
Etapa 2 – Filtrarea mecanică şi îndepărtarea nămolului
Pe parcursul acestei faze, apa trece printr-un sistem de site metalice, bureţi şi alte medii de filtrare, care îndepărtează complet particulele solide aflate în suspensie.
Particulele solide mai mari de 0.2 mm, ajung în camera apelor reziduale şi sunt eliminate din ciclul biologic al apei.
Fragmentele rămase în bureţi constituie o sursă importantă de nutrienţi pentru bacteriile implicate în filtrarea biologică a apei sau pentru nevertebratele din fauna iazului.
Nămolul indepărtat din camera apelor reziduale este un excelent îngrăşământ care poate fi folosit în gradină.
Etapa 3 – Oxigenarea apei
După trecerea prin sita metalică, apa cade liber şi este îmbogăţită cu oxigen prin agitare.
Această etapă creează conditii optime, pentru ca particulele, ce nu au fost eliminate prin filtrare mecanică, să fie indepartate prin procesul de filtrare biologică din etapa următoare.
Sub sita metalică poate fi plasată o plasă fină care să îndepărteze complet algele din apă, chiar şi în perioadele de maximă dezvoltare a acestora (sezonul de vară).
Acest proces de filtrare suplimentară trebuie însă limitat în timp, pentru a nu suprasolicita echipamentul.
Kitul include 2 astfel de filtre, pentru utilizare alternativă.
Etapa 4 – Filtrarea biologică
Pe parcursul acestei etape, sunt indepărtate din apă şi neutralizate, o serie de substante poluante nocive, apărute ca urmare a descompunerii dejectiilor eliminate de peşti, a plantelor moarte sau a fragmentelor alimentare neconsumate (amoniac, nitraţi, nitriţi, etc).
Procesul se desfăşoară sub acţiunea populaţiilor bacteriene, care se dezvoltă pe mediul de filtrare Sera Siporax Pond
Datorită calităţilor deosebite ale acestui mediu, filtrarea biologică este de 35 ori mai performantă, comparativ cu rezultatele altor echipamente.
Un luciu de apă limpede şi clar, care permite observarea peştilor şi a celorlalte vietuitoare acvatice este rezultatul vizibil al procesului complex de filtrare la care a fost supusă apa din iaz prin intermediul acestui echipament profesional.
Îndepărtarea continuă a poluanţilor din apa iazurilor asigură menţinerea constantă a caracteristicilor fizico – chimice ale acesteia.
Acest efect se concretizează prin dezvoltarea normală şi menţinerea stării de sănătate a faunei şi florei, care populează iazul.
Echipamentul trebuie amplasat la acelaşi nivel cu suprafaţa liberă a iazului, în poziţie verticală în aşa fel încât să permită apei să ajungă direct în iaz după ce a trecut prin procesul de filtrare.
Detalii tehnice:
Dimensiuni echipament Sera Koi Professional Pond Filter 12000
Lungime: 92 cm
Lăţime: 40 cm
Înălţime: 83 cm
Filtru UV-C Sera Pond Clarifier 55 W
Voltaj: 220 – 250 V, Frecvenţă 50 Hz
Putere: 55 W
Kitul include:
Echipament de filtrare Sera Koi Professional Pond Filter 12000
Filtru UV-C Sera Pond Clarifier 55 W
10 l / 2 Kg Mediu Filtrare Sera Siporax Pond
1 buc. Matala Mat
Bureţi fini pentru procesul de filtrare suplimentară
Instrucţiuni de montare şi utilizare a sistemului de filtrare
Pentru o mai bună funcţionare a sistemului de filtrare vă sugerăm să completaţi echipamentul de bază cu o pompă de apă Sera Pond Pump PP 12000.
Garanţie: Producătorul asigură o garanţie pentru o perioadă de 2 ani de la data cumpărării produsului.
Pentru a avea un iaz populat cu crapi Koi vioi şi sănătoşi, care să devină centrul de atracţie al grădinii, investiţia inr-un astfel de echipament tehnic (adaptat volumului de apă existent) este crucială.

Brand Sera
Ratingul dumneavoastra
WhatsApp Chat WhatsApp Chat