SEACHEM MatrixCarbon, Carbune Activ Pentru Acvarii, 4L

SKU
PLAZA111261
689,99 RON
In stoc
Seachem MatrixCarbon™ este un cărbune activ (mediu filtrant) cu adevărat unic. Particulele filtrante au forma sferica pentru o hidrodinamică optimă și nu compacteaza. Permit fluxul maxim de apă și contactul cu o densitate mare a locurilor de legare macroporoase.

Seachem MatrixCarbon™ este un cărbune activ (mediu filtrant) cu adevărat unic. Particulele filtrante au forma sferica pentru o hidrodinamică optimă și nu compacteaza. Permit fluxul maxim de apă și contactul cu o densitate mare a locurilor de legare macroporoase.

MatrixCarbon™ are un conținut foarte scăzut de cenușă, motiv pentru care are un impact minim asupra pH-ului apei din acvariu. Chiar și atunci când este adăugat în apă distilată, nu crește pH-ul acesteia peste 7,0.

De asemenea, MatrixCarbon™ are cel mai scăzut conținut detectabil de fosfat de filtrare dintre toate mărcile majore de carbon testate.

MatrixCarbon™ depășește in performanța celelalte medii filtrante de carbon activ de înaltă calitate de cel puțin două ori în comparație cu capacitatea totală de a elimina materia organică din acvariu, rata de adsorbție și durata de utilizare.

Desi carbunele activ este considerat a fi un filtru chimic, el este de fapt un filtru mecanic care indeparteaza particule de dimensiuni moleculare

El funcționează prin fisuri și crăpături extrem de mici, numite macropori și micropori.

Carbonii microporoși îndepărtează în primul rând metalele și ionii mai mici (cum ar fi oligoelementele) și ei sunt mai potriviti pentru filtrarea aerului,

Carbonii macroporoși elimină în principal moleculele organice mai mari (cum ar fi deșeurile azotate) și sunt cei mai potriviti pentru filtrarea apei.

Materialele din care este fabricat carbunele activ determină dacă acesta va fi macro- sau microporos.

Carbonii fabricați din coajă de nucă de cocos și alte produse organice formează carboni microporoși, în timp ce carbonii fabricați din cărbune bituminos formează carboni macroporoși.

Seachem MatrixCarbon™ este un carbon macroporos pe bază de cărbune bituminos.  Este singurul carbon sferic de pe piață, permițând un flux maxim de apă.

Este astfel dimensionat pentru a permite pătrunderea completă a apei, dar nu suficient de mic pentru a scăpa din pungile filtrante.

Toți carbonii conțin fosfat. Datorită proprietăților hidrodinamice si a procesului tehnologic de indepartare a cenusii, MatrixCarbon™ are cel mai scăzut continut de fosfat de scurgere de pe piață.

Mod de utilizare
  • 250 ml MatrixCarbon vor trata cu usurinta 400 l timp de câteva luni.
  • Utilizati-l într-o punga de filtru
  • Clatiti înainte de utilizare.
  • Pentru rezultate optime, MatrixCarbon ™ trebuie plasat astfel încât sa maximizeze fluxul de apa prin acesta.
  • Poate fi folosit într-un filtru de canistre, modul de filtrare chimica, filtru cutie sau orice zona cu debit mare al unui filtru de scurgere.
Brand Seachem
Ratingul dumneavoastra
WhatsApp Chat WhatsApp Chat